Orbán Viktor körmendi látogatását belengte a harmadik világ fuvallata

2014 május 20., kedd 19:44
39

Orbán Viktor mai kampányállomásán nem állta meg hogy, ne kommentálja a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának elsőfokú döntését, ami elmarasztalta Magyarországot a tényleges, azaz a felülvizsgálat lehetőségét kizáró életfogytiglani szabadságvesztés büntetésének alkalmazása miatt.

A bíróságnak (ami amúgy nem az EU, hanem az Európa Tanács bírósága) nem azzal volt baja, hogy ha valaki olyan súlyú bűncselekményt követ el, akkor élete végéig börtönbe kerül. Hanem azzal, hogy a magyar rendszerben nincs semmiféle garancia a felülvizsgálatra, ezért embertelen, és sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Az Orbán-kormány viszont ezt az intézkedést még az Alaptörvénybe is beleírta, most pedig úgy fest, kampányelemet fabrikál belőle a hétvégi választások elé. Pedig Brüsszelnek ehhez a kérdéshez nem sok köze van, és ezt az amúgy valószínűleg a jogot végzett Orbán is tudja. Csak amikor egy padon állva értékel a összeterelődött Fidesz-szimpatizánsoknak, nem ez tűnik a legfontosabbnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt