Orbán Viktor körmendi látogatását belengte a harmadik világ fuvallata

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Orbán Viktor mai kampányállomásán nem állta meg hogy, ne kommentálja a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának elsőfokú döntését, ami elmarasztalta Magyarországot a tényleges, azaz a felülvizsgálat lehetőségét kizáró életfogytiglani szabadságvesztés büntetésének alkalmazása miatt.

A bíróságnak (ami amúgy nem az EU, hanem az Európa Tanács bírósága) nem azzal volt baja, hogy ha valaki olyan súlyú bűncselekményt követ el, akkor élete végéig börtönbe kerül. Hanem azzal, hogy a magyar rendszerben nincs semmiféle garancia a felülvizsgálatra, ezért embertelen, és sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Az Orbán-kormány viszont ezt az intézkedést még az Alaptörvénybe is beleírta, most pedig úgy fest, kampányelemet fabrikál belőle a hétvégi választások elé. Pedig Brüsszelnek ehhez a kérdéshez nem sok köze van, és ezt az amúgy valószínűleg a jogot végzett Orbán is tudja. Csak amikor egy padon állva értékel a összeterelődött Fidesz-szimpatizánsoknak, nem ez tűnik a legfontosabbnak.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.