24 óra a közmédiával

 • A magamon végrehajtott emberkísérlet célja egy teljes napot eltölteni a mindannyiunk pénzéből fenntartott közmédia fogyasztásával. Mit fogyasztásával, habzsolásával!
 • M1, M2, M3, Duna, Duna World, Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó, sőt Duna World Radio. A mediaklikk.hu-n valamennyit lehet élőben nézni-hallgatni, kivéve az M3-at. Ahhoz mindenki kapcsolja be a tévét. Milyen jó név ez a Mediaklikk!
 • Hipotézisem szerint 24 óra elég lesz arra, hogy Fidesz-szavazóvá váljak, és soha többé ne kérdőjelezzem meg, hogy jó helyen vannak-e adóforintjaim Rákay Philip zsebében.
 • Igen, fogok egy kicsit aludni, de megpróbálok majd nem lemaradni a Dunán reggel 05:26-kor kezdődő Gazdakörről.
 • Minden észrevételt a megirom@444.hu címen várok.

Tíz perc múlva elkezdem testem és lelkem próbára tételét

De már jó előre felírtam a műsorújságból, hogy mi az, amiről semmiképpen sem szeretnék lemaradni:

16:02 Duna World: Metodista magazin
16:48 M2: Cserkészélet
19:47 M2: Domonkos az okostelefon
20:24 M1: Szabadság tér '89
07:01 Duna: Ecranul Nostru
14:35 M1: Szívtipró Gimi

 

30 másodpercig bírtam a Metodista Magazint

Egy fiatalember számol be egy európai metodista találkozóról. Nagyon érdekes kérdés, hogy mi alapján találják ki, hogy melyik egyház melyik közszolgálati csatornán szerepelhet. Gondolom szegény taoistáknak csak a Duna World Radio jut :-(

Nyilván mindenkit a közmédia politikai teljesítménye érdekel a legjobban

Igyekszem majd az ilyen jellegű műsorokat a lehető legélesebb szemmel-füllel figyelni. Még nem tudom, ki lesz a vendég és ki a műsorvezető az Estében, de ha van isten, kifogok egy Obersovszky-klasszikust.

Teljesen elfelejtettem, hog az M2 gyerekcsatorna lett

Aztán most a műsorújságot nyálazva egészen meglepődtem azon, hogy reggeltől estig mese megy. Éjjel meg koncertek, mert az olyan fiatalos. Most éppen egy Boldogvölgy nevű rajzfilm megy, abból a műfajból és olyan narrációval, amire azt szokás mondani, hogy pszichedelikus. 

Az M3 mibenlétével viszont tisztában voltam

Csak azt nem tudtam, hogy tényleg minden kommunista aljasságot ismételnek, inkluzíve Családi kör. Kár, hogy a régi Kék Fényeket nem porolják le, Szabó László erkölcsisége, szakmai színvonala tök jól passzol 2014 Magyarországához. 

Úgyhogy át is kapcsoltam az M3-ra

Ahol jelenleg épp egy kábé 35 évvel ezelőtti Zenebutikot ismételnek. Juhász Előd Halász Judittal beszélgetett, majd egy másik embert kérdezgetett üstdobos élményeiről. Mit mondhatnak ezek az utókornak? Mit élvez ebből 2014 embere? Rejtély. Mint ahogy az is, hogy miért nem komplett számokat adtak le a Zenebutikban. Direkt ki akartak cseszni a videósokkal?

16:27-kor hírek az M1-en!

Bíztam benne, hogy máris szónokolhatok a fideszes médiatúlsúlyról, de kiderült, hogy ez ilyen kultúrhíradó. Amit Acél Anna vezet. Van vajon olyan műsorvezető, aki régebb óta van a köztévében? Ekkorát túlélni még Betlen "Jani" János sem tudott.

16:30, hírek a Kossuthon!

És ezek tényleg hírek!

 1. Szíjjártó szerint nemzeti érdek, hogy külföldön sokat nyerjenek a magyar cégek. Valami jordániai befektetés kapcsán.
 2. A TEK közölte, hogy kiszabadult a magyar ember Ukrajnában.
 3. Horvátországban áradás van, Vukovár szopóágon
 4. Depardieu lesz Napóleon a Szegeden rendezett Háry Jánosban.
 5. 2 forinttal drágít a MOL.
 6. Holnap még melegebb lesz

Lázár János vadászatáról nem volt szó :-(

Újabb mindent túlélő közmédiás

Gaskó Balázs már tényleg minden volt az utóbbi húsz évben, szerintem csak esti politikai beszélgetőműsort nem vezetett. Most éppen a Duna Worldon interjvolja Pécsi Ildikót. 

A legmeglepőbb dolog a köztévében

Hogy a mostani öt csatornán milyen sok az ismétlés. Ez a Duna Worldön például a Család-barát című délelőtti magazinműsor ismétlése. Csak akkor az M1-en ment. Tudom, hogy mi itt a célcsoport, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki Gyergyószentmiklóson vagy Melbourne-ben úgy érezze, hogy nincs jobb dolga, mint megnézni egy magyar magazinműsort a tévéjén. Felőlem rakjanak fel minden műsort az internetre, legyen valami olyasmi, mint a BBC iPlayere, de tévécsatornákat tényleg teljesen felesleges fenntartani ma ezért. 

Most éppen csalok

Mert megnézem a kapitalista nagytőke által birtokolt Eurosporton a Giro d'Italia mai szakaszának utolsó négy percét. Cserébe megígérem, emberkísérletem nem 24 óráig, hanem 24 óra 4 percig fog tartani. És miután vége a szakasznak, kimosom a szemem. 

Végre itt a Cserkészélet az M2-n!

Vágóképek alatt egy teljesen hiteltelen gyerekhang mond fel egy felnőttek által írt szöveget.

 • Háromszor annyi barátja van, amióta cserkésztáborba ment.
 • A legjobb métázni volt.
 • Mindig volt kivel mókázni.
 • Eddig azt hitte, a barátkozás az, hogy a szünetben dumálsz valakivel, de a táborban megtudta, hogy NEM!
 • És dolgozni is jó volt!
 • A közösség olyan, mint a család, csak nagyobb.

Mária megvédi az M2-t

Nagyon nehezen tudok olyan dolgokat megnevezni, amelyeknek örültem a fidesz kormányzás idején, de ezek egyike pont az m2.

Majdnem gondolkodás nélkül majdnem bármikor le lehet rakni bármelyik gyerekemet az m2 elé anélkül, hogy azon kellene görcsölnöm, hogy mit fog látni.

Nálunk péntek délután és vasárnap délelőtt nézhetik az m2-t, plusz ha valamelyik beteg és nem megy suliba-oviba, illetve szünetekben napi 1 órányit estefele, ennyiből vontam le a következtetést.

Persze néha vannak lüke műsorok, pl. retró úttörőtáboros, meg a közlekedésbiztonsági izét nem mindig értem, mcikey egér hangjától felmászom a falra az okosítóműsorban, de mindent egybevetve JÓ.

Minden észrevétel jöhet továbbra is a megirom@444.hu-ra!

Gyors rádiós körkapcsolás

 • Kossuth: A pest megyei mentőszolgálat valami újításáról beszél egy férfi.
 • Petőfi: Magyar popzene.
 • Bartók: Nem fogják elhinni, de klasszikus zene.
 • Dankó: Ezt sem, de nótázik egy nótás kedvű férfi.
 • Duna World: Egy pantominegyüttesről és egy historikus táncegyüttesről beszél egy lehengerlő lekesedésű nő.

Dankó Rádió, 17:00

Műsorújság mondja: Dankó hírek.

Amire számítottam: Bangó Margit énekelve mesél el olyanokat, hogy kivel dugott egy gyomaendrődi legény és hány alsószoknya van ma a kishegyesi jányon.

Amit kaptam: Egy fantasztikus baritonú férfi olvassa fel, mit csinált ma Orbán Viktor, és szerinte kire kell szavazni vasárnap. És hogy az MSZP azt ígéri, újraindítják a panelprogramot. 

Ez a Dankó Rádió egyébként is folyamatosan összezavar

A "Túl az óperencián" című műsorról azt hittem, régi külföldi slágerek lesznek benne, erre tessék, ez az operettkedvelők műsora. Ahogy a rádió honlapja fogalmaz:

A műsornak köszönhetően mindenki felfedezheti újra, hogy a szép, dallamos zene mellett remek vígjátékot, humort is takar ez a szó: OPERETT.