A gyerekek a különböző lájkokat preferálják

internetek
2014 május 21., 13:55
comments 24

Ha csak egyetlen videót néz meg arról, hogy a magyar kormány mennyire érzi az internetet, akkor ez legyen az. Balatoni Monika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára magyarázza el, hogy a büdös kölykök nem tanulásra használják az internetet, hanem a

különböző posztokat, lájkokat preferálják.

Talán emlékeznek rá, Balatoni volt az, aki MTI segítségével széles rétegekhez juttatta el annak az oldanak a pontos címét, amit a minisztérium pedofilnak tart, de nem tud bezáratni.

Az egész 15 perces videó elég valószínűtlen. Ez az egyik csúcspont.

Kiderül, hogy júliustól az internetszolgáltatóknak kötelező szűrőprogramot biztosítaniuk a felhasználóknak, de olyat, ami nem csak blokkolja az ártalmasnak gondolt tartalmat, de fel is jelenti a gyereket a szülőnél emailben, ha például pornót akar nézni. A másik "nagy" "innováció" egy telefonos alkalmazás, amiben a

gyermekbarát igazságszolgáltatás kedves figurája, Kimi

játékos formában tanítja meg rá a gyerekeket, hogy hogy kell viselkedni az interneten. Ez is július 1-én jön, és ígérem, hogy tesztelni fogjuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.