Az Ybl Egyesület kiretusálta Marx szobrát

Tbg
oktatás
2014 május 21., 06:56
photo_camera .

Az építész, Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából számos eseménnyel emlékezik meg az egyesület, amelynek honlapján virtuálisan bejárhatók az Ybl-tervezte épületek is.

Így bejárható a Budapesti Corvinus egyetem is, ahol a figyelmes szemlélőnek az is feltűnhet, eltűnt Marx Károly mellszobra.

A közgazdász szobra ellen már számos hadjárat indult, legutóbb a kereszténydemokraták tiltakoztak ellene, de eltűntetni még nem sikerült. Mostanáig.

Az egyesület fővédnöke egyébként Áder János, védnöke Pintér Sándor, és az Ybl Kupa fővédnöke Simicskó István államtitkár.

- írja a hírről beszámoló Átlátszó Oktatás.

(Átlátszó Oktatás)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.