10 év után előkerült a 10 éve elrabolt nő

bűnügy
2014 május 22., 09:05
comments 5

2004-ben az akkor 31 éves Isidro Garcia kikezdett annak a nőnek az egyik, 15 éves lányával, akivel járt és együtt lakott a kaliforniai Santa Anában. Garcia először szexuálisan bántalmazta a kislányt, aki hónapokkal korábban illegálisan érkezett az USA-ba Mexikóból, aztán néhány hónappal később drogokkal elkábította, és elvitte Comptonba, ahol bezárta egy garázsba. Éveken át azt hazudta neki, hogy a családja feladta a keresését, és ha megpróbál kapcsolatba lépni velük, mindannyiukat visszatoloncolják Mexikóba.

A lánynak, aki együtt dolgozott Garciával egy éjszakai mosodában, többször is alkalma lett volna elmenekülni, de nem látott kiutat a helyzetéből, miközben a férfi fizikailag és mentálisan is folyamatosan abuzálta. Az elmúlt években többször is elköltöztek és nevet változtattak, hogy elkerüljék a lebukást.

A lány 10 év után a Facebookon vette fel a kapcsolatot egyik testvérével, aki meggyőzte róla, hogy jelentkezzen a rendőrségen. garciát másnap letartóztatták, emberrablással, nemi erőszakkal, kiskorúval szemben elkövetett szeméremsértéssel és jogosulatlan fogva tartással gyanúsítják. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.