A bepapírozott Kerényi Imre lázálmát formázó burgonyaépületet küldjük a milánói világkiállításra

képzavar
2014 május 23., 10:59

Mintha Kerényi Imre buzizását beletáplálták volna egy 3D-printerbe.

- hangzott el a szerkesztőségben, amikor először szembesültünk a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának tervével, amit a Cink talált meg.

Mint kiderül, a végleges pavilon tervét főleg a második helyezett pályaműből emelték át, amit Sárkány Sándor és Ertsey Attila álmodott meg. Az épület a pályázat szövege szerint

olyan hely, amely alternatívát kínál a jelenlegi, globális válságot okozó paradigmára, átélhetővé teszi a termékeny természeti világ szépségét, gyógyító erejét, és egyben felelősségünket Földünkért, saját egészségünkért.

Íme az alternatíva:

samandob01

A pavilont az állami tulajdonban lévő Carpathia Nemzeti Kreatív Gazdaságfejlesztő és Innovációs Kft. készítette. Ők rakják majd össze ezt a Etele-közi krumpliszörnyet, és ők fogják turnéztatni is ezt Magyarországon 2015. november elseje után.

Kicsit olyannak ígérkezik ez, mint a Werckmeister harmóniák utaztatott bálnája.

A Carpathia a Cink cikke szerint eddig nem vett részt ekkora projektben, de már sikerrel szervezték meg az Együtt Szaval a Nemzet című programsorozatot. Ez a cég felelős a Nemzeti Kreatív Intézet hálózatának országos, illetve Kárpát-medencei kiépítésért is. Ez az az intézet, amelyik a nagy kreatív lendületben már a logóját is rögtön lopta.

A burgonyaforma két szélén két sámándob látható, ezekben lesz majd rendezvényterem, de fontos elem lesz a kozmikus energia, a kertben pedig 33 magyar zöldség, 33 magyar gyümölcs és 33 magyar gyógynövény is helyet kap majd.

samandob02

samadob03

De minden további elemzés helyett érdemesebb inkább magát a pályázatot olvasni. Állítólag ha a sorokat visszafelé olvassuk ki, egy a Szíriusz bolygóról jött üzenetet kapunk. (via Cink)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.