Kedden pénzt lopott a pénzszállító, pénteken börtönbüntetésre ítélték

Villámgyorsan ment át a magyar igazságszolgáltatás fogaskerekein a pénzzel elsétáló pénzszállító férfi: kedden 25 millió forinttal sétált el a rábízott pénzszállító autótól, pénteken pedig első fokon már négy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint kedden a férfi eltulajdonította a pénzszállító autóban elhelyezett pénztároló zsákokat a bennük lévő mintegy 25 millió forint készpénzzel. A vádlott emellett a kizárólag a munkaideje alatt hordható lőfegyverét is jogosulatlanul magával vitte.

A férfi egy plázába, később egy éjszakai szórakozóhelyre ment, és a pénzből csaknem hárommillió forintot elköltött. A rendőrök hajnalban elfogták, és lefoglalták a fennmaradó pénzösszeget. A kerületi ügyészség pénteken, gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt négy év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, továbbá öt évre eltiltotta a személy- és vagyonőri foglalkozás gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság az ítélet kihirdetése után a vádlottal szemben a másodfokú eljárás befejezéséig  lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. (MTI)