Lendületben az al-Kaida szomáliai leányvállalata

Megtámadta a szomáliai parlament épületét szombaton az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab iszlamista milícia, a biztonsági erőkkel vívott tűzharcnak eddig legalább nyolc halálos áldozata van, köztük hat milicista.

Autóba rejtett pokolgép robbant a parlament bejárata előtt, majd egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. Eddig négy rendőr halt meg. A képviselőket és más alkalmazottakat rögtön az autórobbanás után kimenekítettük. A terroristák még mindig lőnek az épületre a közeli mecsetből.

Az al-Shabaab katonai szóvivője közölte hírügynökségekkel, hogy embereik támadták meg a parlamentet. Egyben azt állította, hogy a tűzharc már a törvényhozás épületén belül folyik.

Egy képviselő elmondta, hogy a parlamentben kaotikus állapotok vannak: székek felfordítva hevernek a padlón, lövedéknyomok vannak a falakon, és lőszerhüvelyek szanaszét. Állítása szerint két menekülő képviselőtársa megsebesült. (MTI)

A mogadishui állami rádió azt jelentette, hogy a parlamenti képviselők mind biztonságban vannak, és a biztonsági erők minden támadót ártalmatlanná tettek, mielőtt bejuthattak volna az épületbe.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.