Lövöldözés volt a brüsszeli Zsidó Múzeumban

AFP PHOTO / STRINGER

Brüsszel belvárosában, a Zsidó Múzeumnál négy óra előtt pár perccel egy Audiból pattant ki két férfi. A sofőr állítólag egy táskát tett a földre, míg utasa tüzelni kezdett az ott lévő járókelőkre. A sofőr visszaült az  autóba és eltűnt. Az utas gyalog távozott. Az lövöldözésben három ember azonnal meghalt, egy negyedik súlyosan megsérült. A La Libre Belgique francia lap szerint a súlyosan sérült áldozat is elhunyt. A Le Soir és az RTBF, Belgium francia nyelvű közszolgálati rádiója és televíziója internetes oldalán azt írja, hogy a támadó be is ment a múzeumba, és ott is lövöldözött. Több járőkelő sokkot kapott.

Guido Van Wymersch, Brüsszel Ixelles nevű kerületének rendőrfőnöke megerősítette, hogy a támadásban két nő és egy férfi vesztette életét.

Teljesen véletlenül a helyszínen volt Didier Reynders belga külügyminiszter is, aki látta az ámokfutást.

Hallottam a lövéseket, levetettem magam a földre, ahol több test is hevert.

A közelben volt Joelle Milquet belügyminiszter is, aki szerint

minden arra utal, hogy antiszemita támadás történt.

AFP PHOTO / BELGA PHOTO / NICOLAS MAETERLINCK

Az elkövetőket a belga rendőrség nagy erőkkel keresi. A BBC szerint egy járókelőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy felírta a támadók autójának rendszámát. (MTI/BBC/France24)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.