Saját húsát ette meg a norvég képzőművész

Tbg
életmód
2014 május 25., 16:31
comments 70

Meghökkentő sztorival állt elő a 25 éves Alexander Selvik Wengshoel. Azt állítja, hogy vacsorára megette saját, kioperált csípőcsontján lévő húst. Az ízét kifejezetten kellemesnek találta, a kecske húsára hasonlított.

A norvégiai The Localnak mesélte el a történetet  Wengshoel. A fiatalember születési rendellenességéből kifolyólag egész gyerekkorát kerekes székben töltötte. Számtalan műtét után 21 évesen sikerült kioperálni testéből a csípőcsontot, amit hosszas unszolás hatására az orvosok végül odaadtak neki.

Wengshoel a csontot ki akarta állítani, ezért főzni kezdte, és - mivel barátnője munkában volt, ő pedig éhes lett - gondolta megkóstolja a csontról lefőlő húst. Az ízét kellemesnek találta, azért krumplival és borral fogyasztotta el.

Nem volt olyan sok, nem lettel től jóllakva, inkább előételszerű volt. Vad birka íze volt, olyan, mintha fognál egy birkát, és eleresztenéd az erdőben, hogy gombán éljen.

- számolt be a művész a The Localnak.

A lap persze megkérdezte tőle, valóban megette-e saját húsát vagy csak kamuzik, mire ő:

Azt hiszel el ebből, amit akarsz. Nem foglak győzködni, hogy igen, igen, megettem bizony. A sztori a sztori

Wengshoel a csontját kiállította, illetve magát a műtétet is videóra vette, ami ugyancsak a kiállítás részét képezi. A Tromsø művészeti akadémiára jár. (Gawker/The Local)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.