Felmentette a bíróság Hernádi Zsoltot

A nemzetközi kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette miatt indult büntetőperben megszüntette az eljárást, a jelentős kárt okozó csalás és jelentős vagyoni hátrány okozása miatti vád alól pedig felmentette a Fővárosi Törvényszék Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját.

A nem jogerős ítéletnek nemzetközi kihatásai is lehetnek - amennyiben másodfokon is jóváhagyják, Horvátországban sem emelhetnek már ellene vádat ebben az ügyben.

Hernádi ennek ellenére is azt mondta az ítélet után, hogy

elégedetlen.

Mégpedig azért, mert szerinte a vád - mármint az eredeti, horvát vád - eleve koholt volt, de az eltelt három év túl hosszú volt ahhoz, hogy most elégedett lehessen az ítélettel.

Hernádi ellen a Mol volt vezető jogtanácsosa, Bánhegyi Ilona indított pert. Bánhegyi szerint Hernádi horvátországi korrupciós ügye miatt jelentősen csökkent a vállalat részvényeinek értéke. Bánhegyi 2011-ben bruttó 600 millió forint értékű Mol-részvénnyel rendelkezett. Ennek ellenére csak a sajtóból értesült a korrupciós vádakról, és arról, hogy Horvátországban büntetőeljárás folyik Hernádi ellen. A volt jogtanácsos azt kifogásolta, hogy a Mol nem tájékoztatta minderről a részvényeseket, pedig ezek az események erősen hatottak a részvények árára. Bánhegyi maga 24 millió forintos kárt szenvedett el, a Mol vagyona 5 millió euró értékben csökkent. (Via MTI)