Ha már szagolt bele a munkahelyén hetek óta rohadó tejbe, ezt a találmányt értékelni fogja

2014 május 26., hétfő 14:48
17

Fogadjunk, hogy kapott már az életében enyhe lefolyású ételmérgezést egy kicsit már zöldesen csillogó, de szagra jó párizsitól. Vagy mert a darált húson ugyan már mindenféle szürke meg fehér foltok voltak, de

nem volt büdös,

és különben is, jól megborsozva jó lesz.

Az Egyesült Államokban, ahol évente 76 millióan kapnak ételmérgezést, az efféle emberkísérleteknek évi ötezer halottja van. De ennek most egyszer és mindenkorra vége lehet.

Megérkezett az elektromos orr!

peres

Egy kb. távirányítónak kinéző, Peres névre keresztelt eszköz, ami sertés-, marha és csirkehúsról, illetve halról is megállapítja, hogy elég friss-e még ahhoz, hogy kockázatmentesen fogyaszthassuk.

peres_smartphone

A készülék a hús körüli levegőből vett mintából megállapítja a hús hőmérsékletét, nedvességtartalmát, szerves összetevői állapotát és azt, hogy mennyi amónia van bennük. Az eredményeket aztán továbbküldi az okostelefonra, amin egy alkalmazás kiértékeli, hogy még ehető-e az a kicsit barnás pontyszelet. (Via Daily Dot. Címlapkép: Psyberartist / Flickr)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt