Szanyi Tibor szerint pusztán a személycserék nem elégségesek az MSZP-ben

politika
2014 május 26., 04:37
comments 28

Pártja katasztrofális eredménye ellenére Brüsszelbe készülő képviselő a Kossuth Rádió vendége volt hétfő reggel.

Szanyi beszélt a vasárnap estéről, és arról, hogy félórával a sajtótájékoztató előtt ült össze az elnökség, és mindenki számára egyértelmű volt, hogy le kell mondaniuk.

Soha ilyen rossz eredménye nem volt az MSZP-nek

- mondta el Szanyi, aki azért azt is hozzátette, hogy "a demokratikus oldalon továbbra is az MSZP a legerősebb ellenzéki párt".

Szerinte az MSZP-ben változásokra van szükség, de pusztán személycserékkel nem tud boldogulni a párt.

A következő napokban azon lesznek, hogy elemezzék, mi történt, szombaton pedig a hogyan továbbról döntenek. A tisztújítás mértéke és időpontja még kérdés szerinte. Ő maga egyelőre nem lát jelentkezőket, de biztosan lesznek.

Szanyi Tibor arra is kitért, már délután látni lehetett, hogy normális eredmény nem fog születni, nemcsak az MSZP-re nézve, hanem egyáltalán. Ilyen alacsony részvételnél torz eredmény született, mondta el.

Az MSZP-s képviselő szerint a 28 százalékos részvétel azt jelenti, hogy a kutya sem tudta aktivizálni a szavazókat. Az eredmény pedig azt mutatja, hogy két párt, a Fidesz és az MSZP vesztett mandátumokat, míg a Jobbik ugyanazon a szinten maradt, ahol volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.