Tudják hol van a kétszáz elrabolt nigériai diáklány

külföld
2014 május 27., 05:07

A nigériai hadsereg már tudja, hol tartja fogva a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet a nemrég elrabolt több mint 200 iskolás lányt, de egyelőre kizárták, hogy erőszak alkalmazzanak. Túl sok halálos áldozat lenne, mondta Alex Badeh vezérkari főnök.

photo_camera A Boko Haram vezetősége (BOKO HARAM / AFP)

A Boko Haram hét hete rabolt el több mint kétszáz lányt egy bentlakásos középiskolából az ország északkeleti részében fekvő Chibok faluból.

Jó hír a lányok szülei számára, hogy tudjuk, hol vannak (a diákok), de nem mondhatjuk meg,

mondta Badeh. A diák lányok elrablása óta 470 civilt végeztek ki a Boko Haram milicistái. A csoport a saría radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcol. A BBC hétfőn úgy értesült, hogy közel volt a megállapodás, hogy a diáklányok kicseréléséről a Boko Haram bebörtönzött tagjaira, de az utolsó pillanatban meghiúsult. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.