A város, ami nem annak állított emlékművet, akinek szeretett volna

külföld
2014 május 28., 19:25
comments 12

Mindenki emlékszik még arra, amikor tavaly a magyar kormány egy másik Kárpátia nevű zenekart akart kitüntetni, mint amit végül is kitüntetett (legalábbis a hivatalos indoklás alapján)?

Jó sztori volt, de legalább nem emeltek szobrot annak, akinek nem biztos, hogy akartak.

Kanadában viszont igen.

Ottawa város egy köztéri alkotással akart megemlékezni Jack Purcellről, aki arról volt híres, hogy hokiütőket készített a szegényebb gyerekeknek. Purcell 1966-ben halt meg, de azóta is meleg szívvel emlékeznek rá.

Jack Purcell, a hokiütős

Amikor elkészült az emlékmű, Ottawa lakói csodálkozva vették észre, hogy úgy néz ki, mintha tollasütő lenne.

Sok tollasütő.

jackpurcell2

Ekkor gyanús lett, hogy valami félreértés történhetett. Volt ugyanis egy híres tollaslabda-játékos is Kanadában, akit szintén Jack Purcellnek hívtak, de ő a kilencvenes években halt meg, egyébként pedig egyáltalán nem ottawai.

Valószínűleg az történt, hogy az önkormányzatnál valaki megkapta a feladatot, rákeresett a névre interneten, és onnantól félrecsúsztak a dolgok. Ami önmagában még érthető is,

de az már kevésbé, hogy nem tűnt ez fel senkinek egészen a megvalósításig.

Wrong-Jack-Purcell_073129836499

Most mindenesetre óriás tollasütők állnak ki a földből ott, ahol hokiütőket kellene látni. Az önkormányzat úgy próbált védekezni, hogy ezek valójában nem tollasütők, hanem futurisztikus fák, de ezt már senki sem hitte el. Akkor már inkább olyan,

mint egy kezdő kviddics-pálya.

(via vocativ)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt