Teherautós üldözés tartotta lázban az éjjel Amerikát

Nagy napja volt kedden az amerikai hírtelevízióknak, hagyományosan rekordnézettséget hozó esemény történt Dél-Kaliforniában:

autós üldözés!

De milyen! Nem szimplán autós,

teherautós!

Mármint egy több tonnás billenccsel próbált elmenekülni valaki a rendőrök elől. Viszonylag hamar kiderült, hogy az ötletben volt ráció:

egy teherautóval szemben a rendőrség klasszikus módszerei semmit sem érnek.

A rendőrök hamar elvetették a szöges útakadály telepítését, mert ha egy ekkora jármű defektet kap, ki tudja, hol áll meg és mit tarol le közben. Azzal se lett volna értelme próbálkozni, hogy a farának ütközve próbálják megállásra kényszeríteni - valószínűleg csak saját kocsijaikat zúzták volna porrá.

kamionos_uldozes

Így garantálva volt az órákon át tartó szórakozás, és szórakozás is volt a javából. Amihez hozzájárult, hogy a menekülő egész jó vezető volt. Az üldözés egy pontján úgy tűnt, hogy csapdába esett egy benzinkút parkolójában, de sikerült úgy kimanővereznie magát a szűk helyről, hogy közben egy autót sem tört össze.

Ettől megnőtt az önbizalma, és végül ez lett a veszte. Még egy benzinkútra behajtott, de ott már elakadt. Még megpróbált gyalog elmenekülni, de elfogták. És most kivételesen vérontás nélkül ért véget az üldözés, a férfi végül nem állt ellen a rendőröknek. (Via The Wire)