Hálapénz helyett szexet akart a nőgyógyász

bűnügy
2014 május 29., 06:43
comments 150

Lenne egy cselem, hogy megúszd ingyen -

írta egy abortuszra készülő nőnek az a nőgyógyász főorvos, aki több páciensét is éveken keresztül szexuális ajánlatokkal zaklatta. Az RTL Klub Házon kívül című műsora szólaltatott meg három nőt, akik üzenetekkel bizonyították, hogy egy pesti kórházba dolgozó főorvos hogyan próbálta rávenni őket tartós szexuális kapcsolatra, cserébe azért, ha ingyen végzi el az abortuszt vagy vezeti le a szülést.

Nézd 1 alkalom annyiért egy rezidens végzi a műtétet. Főorvos vagyok

Az egyik nő úgy került az orvoshoz, hogy éppen ő volt az ügyeletes. Még aznap bejelölte őt a doktor a Facebookon, majd beköszönt neki:

Kopp, kopp, zavarhatok?

Aztán hamar rátért az ajánlatára. Egyik érve az volt, hogy a pánciense nyilván másra is el tudná költeni azt a pénzt, amit a műtétre szánt. Ugyanezt mesélte egy másik nő is.

Azaz sexkapcsolat, amíg nem mondom, hogy vége? s jössz, amikor szólok????

És nem nagyon volt pardon:

nem kérdezel, nincs kifogás. jössz egyből. igaz?

Ugyanezt mesélte egy másik, terhes, családos nő is. A férfi aberrált, szexuális dolgokat írt le, amikre ha nem válaszolt a kiszemelt pánicens, még ő sértődött meg. Nem lehetett leállítani.

Van, aki a családjának sem mesélte el, de egyikük megelégelte, és le akarta buktatni a nőgyógyászt, ezért úgy tett, mintha érdekelné az ajánlat, de megkereste a Házon kívült. A műsor pedig az orvost, rejtett kamerával. Egy pesti kórházban főorvos, két helyen tart magánrendelést, párkapcsolatban él.

Amikor az orvost szembesítették a nők beszámolóival, azzal védekezett, hogy valaki feltörte a fiókját. Amikor azt mondták neki, hogy évek óta zaklat nőket, sms-ben, skype-on, chaten, csak zavartan összevissza habogott.

A riportban szereplő hárpom nő nem jelentette fel a az orvost, panaszt sem tettek sehol, mert nem látták értelmét, úgysem marasztalnának el egy orvost, és még ők szégyelték magukat. 

A Nane jogásza, Wirth Judit szerint amit az orvos tett, az nemcsak orvosetikai kérdés, hanem a szexuális zaklatásnak a szexuális zsarolásos formája. Vagyis bűncselekmény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.