Meghalt az első amerikai Szíriában, aki a lázadók oldalán harcolt

külföld
2014 május 29., 15:59
comments 38

Lázadók beszámolójából derült ki, hogy Abu Hurayra al-Amriki amerikai állampolgár egy öngyilkos merényletben életét vesztette Szíriában. A Reutersnek két amerikai tisztségviselő megerősítette, hogy elég autentikusak a források, valóban amerikai emberről van szó. Most elkezdték lenyomozni, hogy ki is al-Amriki és miért ment Szíriába mártír halált halni. A Vice-nak nyilatkozó, a konfliktust jól ismerő blogger elmondta, hogy

az öngyilkos robbantók kilencven százaléka külföldi az országban. A szírek nem ennyire radikálisak, mint a külföldiek.

Az amerikai állampolgár az-Nusra csoportban harcolt és múlt hétvégén, négy társával együtt ölték meg magukat, mikor kormányerőkre támadtak egy Ariha közelében található ellenőrzőponton.

BoqRCacCIAAR2Hd

Amerikai hírszerzők szerint közel hatvan amerikai állampolgár ment harcolni Szíriába 2010 óta. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.