Milyen jó, hogy most kapott vadonatúj stadiont, csak aztán nehogy csődbe menjen a Debrecen

futball
2014 május 29., 05:23
comments 95

Évről évre növekvő, tavaly már 383 milliós veszteséggel zárta a 2013-as évet a DVSC Futballszervező Zrt. 2011-ben még csak 227, 2012-ben már 300 millió forint volt a klub vesztesége, pedig 2009-ben, a BL-szereplés után még 800 milliós osztalékot tudott fizetni a részvényeseknek.

A klub vezetői szerdán számoltak be gazdálkodásukról a debreceni városi közgyűlésnek. Itt kiderült, hogy évi 1,16 milliárdot költenek, amit a veszteségadatokból láthatóan nem fedeznek a bevételek. Ez utóbbiak 44 százaléka a televíziós jogdíjak, 21 százaléka a reklámbevétel, jegyértékesítésből pedig bámulatos 10 százalék is bejön - vagyis nagyon megérte új stadiont építeni, mert így ez utóbbi akár meg is duplázódhat - már ha sikerül megtölteni a hazai meccseken a húszezres stadiont. (Világgazdaság via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.