Még több nyelvvizsga kell a diplomához [UPDATE: CSAK A NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK SZAKON!!!]

oktatás
2014 június 01., 14:51
comments 180

UPDATE: Ez a hír majdnem igaz, csak nem általánosan szigorodtak a feltételek, hanem csak a nemzetközi tanulmányok szakon. A rendelet egyébként itt található (8930. oldal).

Mától hatályos az a kormányrendelet, ami szigorítja a diplomaszerzés feltételeit a nemzetközi tanulmányok szakon. Eddig is kellett nyelvvizsga a diplomához, de mostantól még komolyabb papírok kellenek.

BA (alapfokú) diplomához ezentúl két középfokú nyelvvizsga kell, amiből az egyiket az adott diplomához szükséges szakmai nyelvből tesz le a hallgató.

MA (felsőfokú) diplomához két felsőfokú nyelvvizsga kell, amiből az egyiket az adott diplomához szükséges szakmai nyelvből tesz le a hallgató. Vagy: az egyik felsőfokút ki lehet váltani két középfokúval.

Ezzel a szabályok szigorodtak, a feltételek keményedtek.

Az új szabály mindenkire vonatkozik, akinek a 2015-16-os őszi félévben hallgatói jogviszonya van a nemzetközi tanulmányok szakon. Úgyhogy aki még a mostani rendszerben szeretne diplomázni, az a következő két félévben végezzen el minden tárgyat, ami még hátra van. (Inforadio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.