Még több nyelvvizsga kell a diplomához [UPDATE: CSAK A NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK SZAKON!!!]

UPDATE: Ez a hír majdnem igaz, csak nem általánosan szigorodtak a feltételek, hanem csak a nemzetközi tanulmányok szakon. A rendelet egyébként itt található (8930. oldal).

Mától hatályos az a kormányrendelet, ami szigorítja a diplomaszerzés feltételeit a nemzetközi tanulmányok szakon. Eddig is kellett nyelvvizsga a diplomához, de mostantól még komolyabb papírok kellenek.

BA (alapfokú) diplomához ezentúl két középfokú nyelvvizsga kell, amiből az egyiket az adott diplomához szükséges szakmai nyelvből tesz le a hallgató.

MA (felsőfokú) diplomához két felsőfokú nyelvvizsga kell, amiből az egyiket az adott diplomához szükséges szakmai nyelvből tesz le a hallgató. Vagy: az egyik felsőfokút ki lehet váltani két középfokúval.

Ezzel a szabályok szigorodtak, a feltételek keményedtek.

Az új szabály mindenkire vonatkozik, akinek a 2015-16-os őszi félévben hallgatói jogviszonya van a nemzetközi tanulmányok szakon. Úgyhogy aki még a mostani rendszerben szeretne diplomázni, az a következő két félévben végezzen el minden tárgyat, ami még hátra van. (Inforadio)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.