Még könnyebb lesz választásokat elcsalni Magyarországon

politika
2014 június 02., 13:06
comments 109

A Fidesz eltörölné a választási visszaélések feltárásának utolsó lehetőségét. A csendben, fű alatt elfogadni tervezett módosításra a TASZ, a norvég pénzből eltartott, hazánknak úton-útfélen ártani próbáló, szélsőliberális "jogvédő" szervezet hívta fel a figyelmet.

Az éppen most tárgyalt, az önkormányzati választási rendszer átszabását is rögzítő törvénymódosításnak egy részlete ugyanis gyakorlatilag lehetetlenné tenné, hogy az állampolgárok megtudják: mely ajánlóíveken szerepelnek személyes adataik.

A 2014-es országgyűlési választásokon is népszerű csalások így gyakorlatilag felderíthetetlenné válnának. A törvénytervezet szerint ezentúl az állampolgárok csak a jelöltállítás lezárultáig kérhetnének tájékoztatást az ajánlóíveken szereplő személyes adataikkal kapcsolatban.

A korábbi hónapok helyett így ezentúl csak napok állnának rendelkezésemre, hogy megtudjam, hátha az Új Dimenzió Párt ráhamisította egy ajánlóívére, hogy Bede Márton, született, anyja neve. Ráadásul csak akkor közölnének velem bármit, ha pont az én nevemet is felhasználták a jelöltállási küszöb eléréséhez, különben egyáltalán semmit nem közölnek arról, hogy visszaéltek-e személyes adataimmal.

Szerkesztőségünk egyszerűen nem érti, mi szükség van a csalások ilyen megkönnyítésére, amikor e nélkül is kiválóan bejött a Fidesznek a kamupárt-stratégia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt