88,7 százalékkal nyert a kamuválasztáson Bassár el-Aszad

külföld
2014 június 04., 18:45
comments 112

Bassár el-Aszad a szavazatok 88,7 százalékát szerezte meg a keddi elnökválasztáson, ezzel eldőlt, hogy a harmadik ciklusát is megkezdheti a polgárháborúba taszított ország élén.

Szavazást csak a kormány felügyelte nyugati régióban tartották meg, a két, gyakorlatilag ismeretlen kihívója pedig mindössze 4,3 és 3,2 százalékot szerzett.

photo_camera (LOUAI BESHARA / AFP)

Persze indulásuk így is nagy szám volt, több mint egy évtizede nem fordult elő, hogy az Aszad-család tagján kívül bárki indulhatott volna egyáltalán az elnöki posztért.

A szíriai ellenzék és a nemzetközi szervezetek nem fogadják el a szavazás végeredményét.

A győzelem viszont fontos lehet a kormányerők számára. Az utóbbi időben komoly eredményeket értek el a harcmezőkön, több helyen is visszaszorították a lázadók fegyvereseit.

Szíriában több mint három éve zajlik embertelen polgárháború, aminek mára több mint százötvenezer áldozata lehet, több millió ember menekült már el otthonából. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.