György Péter alapító 18 év után otthagyja az Origot

2014 június 4., szerda 5:27
334

György Péter hamarosan hivatalosan is bejelenti, hogy otthagyja az Origot. Sáling Gergő főszerkesztő kirúgásának a módja felháborította, szerinte ezek után az Origo nem lesz többet valódi újság.

György Péter esztéta kezdettől meghatározó ember volt az Origo körül. 1996-ban lett tanácsadó a Matávnál, ahol a cég akkori vezetését rábeszélte, hogy foglalkozzanak komolyan az internettel, és így tartalomszolgáltatással is. Az Origo 1998-as indulását lényegében ő készítette elő, a lap első szerkesztőségének vezetőit ő hívta a Matávhoz. Azóta is részt vesz a lapot kiadó cég döntéseiben.

Most viszont otthagyja az Origo Zrt. igazgatóságát. Azt mondta, hogy Sáling Gergő kirúgásának módja után nem lehet más választása.

Sálingot politikai nyomásra küldték el a laptól. Bár ezt az Origo Zrt. vezetése kedden letagadta, az Origo szerkesztőségében minden újságíró tudja, hogy a Miniszterelnökség folyamatosan panaszkodott az Origo cikkeire, részben a Magyar Telekom vezetőinél, részben pedig az Origo Zrt. vezetőinél. Több mint egy éve rendszeres volt a nyomasztás, és a Lázár János luxusutazásait leleplező cikk volt az utolsó csepp a pohárban, ami után az Origo vezérigazgatója úgy döntött, hogy inkább megválik Sálingtól, csak a politikusok megnyugodjanak.

György Péter a 444-nek azt mondta, hogy "elmondhatatlan aggodalom van bennem a magyar online újságírók iránt".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt