A 444 is elsötétül a reklámadó ellen tiltakozva

444
2014 június 05., 11:54
comments 160

Országunk kormánypártja a héten bejelentette, hogy reklámadó bevezetését tervezi. Ez a különadó – a rendesen megfizetett egyéb, mindenkire kötelező adók, járulékok, egyéb terhek mellett – gyakorlatilag falhoz állítja az egyébként is évek óta nehéz helyzetben levő magyar médiavállalkozásokat.

A szakma indokolatlannak, képtelennek, büntető jellegűnek tartja a különadó ötletét, ezért tiltakozik ellene valamennyi jelentős televízió- és rádióadó, online és nyomtatott kiadvány.

A tiltakozásban a 444 is részt vesz. A mi cégünket a tervezet szerint nem közvetlenül érintené a reklámadó. Mégis azt gondoljuk, hogy ami az egész piacnak rossz, az nekünk is rossz.

Június 5-én 19:15 és 19:30 között a 444 ezért fog elsötétülni.

A Magyar Reklámszövetség honlapján olvashatsz további részleteket és a tiltakozáshoz csatlakozók listáját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.