Főszerkesztők Fóruma: Azért nem lehet kirúgni valakit, mert élt az újságírói szabadsággal

Tbg
politika
2014 június 05., 09:11
comments 47

Közleményben fejezte ki aggodalmát a magyar médiatermékek jelentős részének főszerkesztőit tömörítő Főszerkesztők Fóruma (FF) az Origo főszerkesztőjének váratlan eltávolítása miatt. Mint az FF fogalmaz, bár nem teljesen világos, mi motiválta az Origo Zrt.-t Sáling menesztésekor, az eddig ismert információk alapján van, miért aggódni. Egy ilyen lépés még az új médiatörvénnyel sem áll összahangban, az ugyanis konkrétan megfogalmazza, hogy azért nem rúgható ki valaki egy újságtól, "mert megtagadta a szerkesztői és újságírói szabadságát csorbító utasítás végrehajtását".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.