Két hónappal később, de azért gratulált az ausztrál miniszterelnök is Orbán újraválasztásához

POLITIKA
2014 június 05., 11:19
comments 18

Tony Abbott ausztrál miniszterelnök levélben gratulált Orbán Viktornak az újbóli kormányalakításához. Mint írta, a két országot „meleg és barátságos kapcsolat” fűzi össze. A levelet a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan juttatta el az MTI-hez.

Az ausztrál kormányfő szerint az Ausztrália és Magyarország közötti jó viszony alapja az emberek közötti közvetlen kapcsolatok, a közösen vallott értékek, a hasonló megközelítés több nemzetközi kérdésben, és az, hogy mindkét ország tagja a nyugati szövetségi rendszernek.

„Az Ausztráliában élő nagy lélekszámú magyar közösség felbecsülhetetlen hozzájárulást” nyújtott az ausztrál nemzet fejlődéséhez több területen is – írta Tony Abbott, aki szerint az ausztráliai magyarok, például Nick Greiner, Új-Dél-Wales korábbi kormányzója, „kiváló tagjai az ausztrálok közösségének”, és üdvözlendő, hogy ápolják a két országot összekötő kapcsolatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.