Letartóztattak egy amerikait Kim Dzsongunék

külföld
2014 június 06., 05:57
comments 20

KCNA, a észak-koreai diktatúra hivatalos és egyetlen hírügynöksége szerint ismét letartoztattak egy amerikai állampolgárt mert

turisztikai látogatással összeegyeztethetetlen tevékenységeket végzett.

NKOREA-HOSPITAL-CHILDREN

A férfi állítólag egy csoportos utazás vett részt és még május közepén került börtönbe, nem sokkal azelőtt, hogy hazaindult volna. A rosszalkodó turista már a harmadik amerikai, akit elfognak Észak-Koreában. Egy másikat még áprilisban tartoztattak le, de Matthew Todd Miller meg is érdemelte. Mikor az ország határátkelőjéhez ért összetépte amerikai útlevelét, és azt kiabálta, hogy menedék jogok kérni jött Phenjantól, ez az ő hazája is. A harmadik amerikai Kenneth Bae misszionárius 15 éves kényszermunka büntetését tölti, mert állítólag a phenjani kormány megdöntéséért szervezkedett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.