A Vodafone után a Deutsche Telekom is kiadja, hányszor kértek tőlük adatokat

Tbg
internetek
2014 június 07., 13:30
comments 17

A Vodafone után a német Deustche Telekom is bejelentette, nyilvánosságra hozza, hogy a hálózatain zajló telefonbeszélgetésekből és internetes kommunikációból mely országok hány alkalommal kértek adatokat.

A világon négyszázmillió előfizetővel rendelkező Vodafone nemrég tette közzé, hogy a magyar hatóságok 2013 és 2014 áprilisa között 75 938 alkalommal kértek adatokat.

A DT ezzel még csak vizsgálja ennek lehetőségét, Németországban ugyanis közzétettek ilyen adatsort, ám Magyarországon más a szabályozás (pl. a titkosszolgálati kéréseket titokban kell tartani). Részletek a Népszabadság cikkében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.