Egy 89 éves brit veterán az idősek otthonából titokban átszökött Franciaországba

külföld
2014 június 07., 08:10
comments 54

Az internetes reakciókat látva meg is van a 70 éves évforduló legnépszerűbb története. A 89 éves brit férfi, Bernard Jordan nagyon ott szeretett volna lenni a normandiai partraszállás évfordulós emlékünnepségén. Érthető, 70 éve maga is részt vett a világháború sorsát megfordító eseményekben.

A férfi egy angliai idősek otthona lakója, és bár hiába kérte, hogy hadd utazhasson el a francia partokhoz, ezt az intézet személyzete nem engedélyezte a számára. Ezért Jordan úgy döntött, hogy megszökik. Felvette katonai kitüntetéseit, ezeket egy esőkabáttal takarta el, és úrta kelt.

Az Anglia déli részén, a francia partokhoz kifejezetten közel fekvő Hove városában lévő otthont csütörtök reggel hagyta el. Eltűnése csak este tűnt fel a személyzetnek, akik akkor értesítették a rendőrséget, és felvették a kapcsolatot a kórházakkal is. A férfi korábban a város polgármestere is volt, egész életét itt élte le. 

A rejtélyes eltűnés azután oldódott meg, hogy egy másik veterán telefonált az otthonba, és elmondta, hogy találkozott Jordannal egy buszon, útban Franciaország felé. Tőle tudták meg azt is, hogy Jordan szeretne majd visszatérni, ha vége az ünnepségnek.

A brit rendőrök is teljesen oda voltak a történetért, a brighton-i rendőrkapitány még egy lelkeset twittelt is erről.

Franciaországban már a sajtó is várta, amikor újságírók megkérdezték, hogy nem lesz-e baja a szökésből, csak annyit válaszolt, lehet ugyan, de reméli, hogy nem.

Az otthon szóvívője cáfolta, hogy nem engedték volna el Jordant az ünnepségre, állítólag csak olyan későn jelezte részvételi szándékát, hogy már képtelenség volt azt biztosítani. A férfi végül megoldotta. (via DailyMail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.