5 tuti tipp a szúnyogok ellen

trükk
2014 június 08., 19:36

Ha érdekel, min múlik, hogy agyoncsípnek-e a szúnyogok, olvasd el ezt. Azoknak viszont, akiket nem az ok érdekel, hanem inkább azon vannak, hogy ép bőrrel megússzák a találkozást, itt van 5 tuti módszer, ami megkönnyítheti nyáron az életedet.

1. Használj ventilátort

Ez már csak azért is jó, mert a szúnyogokat irritáló spray-kkel meg a fáklyákkal ellentétben ettől nem leszel vegyszerszagú. Az Amerikai Szúnyogirtó Egyesület egy 30 centis ventilátort ajánl a dögök ellen. A szúnyogok ugyanis egyrészt képtelenek szembeszélben repülni, másrészt az illatodat sem tudják így megérezni.

2. Nyugi

Ne mozogj. A mozgás lefáraszt, szén-dioxidot szabadít fel, és a szúnyogok a leheletedet iránytűként követve tepernek a vacsoráig.

3. Takaríts rendesen

A megelőzés legalább olyan fontos, mint a háború. A rovarok szeretik a jó meleg háziállatokat, így azokat érdemes havonta ellenőrizni. Ezen kívül ki kell pucolni mindent, ami magába szívja a test melegét. Miután felporszívóztunk, ürítsük ki a porzsákot, ha nem akarjuk, hogy 6-10 napon belül ellepjék a lakást a kikelt rovarok. A szennyest és az ágyneműt magas hőfokon kell kimosni ahhoz, hogy minden kártevőtől megszabaduljunk.

4. F-O-K-H-A-G-Y-M-A

Állítólag a fokhagymazabáló szagát utálják a szúnyogok. Sőt, a sörélesztőét is. Ha van kutyád vagy macskád, a testsúlyához mérten, kilónként 1 milligram sörélesztőt etess vele, annyi elég kell, hogy legyen. Fokhagymából 1-3 porrá őrölt gerezdet kell a kajájukba keverni, de vigyázni kell, mert a kutya böföghet tőle. (Értelemszerűen embereknél is használ a szer, bár 3 gerezd után az embereket is irritálja majd a szagod.)

5. Örökölj jó géneket

Már megint szétcsíptek a szúnyogok? Szégyelld magad, rossz géneket örököltél! A tudósok szerint annak, hogy mennyire vagyunk ellenállók a szúnyogokkal szemben, a 85 százaléka már a születéskor eldől. A kutatók ezt a bőrre kiülő koleszterinmennyiségből és a kilélegzett szén-dioxid-koncentrációból állapítják meg. De most már úgyis késő.

Egyébként itt lehet gyönyörködni egy szúnyogirtásban.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.