Nagyon Durva Forróság Lesz!!4

időjárás
2014 június 09., 04:52
comments 15

KÁNIKULA LESZ!

Hétfőn, kedden és szerdán is 35 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel köszönt be az idei első nyári hőség. A hét első három napja, mint egy hármasiker úgy hasonlít egymásra: se szél, se felhőképződés nem várható, egy csepp eső, annyi nem fog esni. Szerda délután-este mozdulhat meg először a levegő, észak felől, és gomolyfelhő képződés is megindulhat. Mindhárom nap magas UV-sugárzás várható, ne tartózkodjanak hosszú ideig a napon!

Heat wave in St Petersburg

Top 5 Tanács Az Idei Első Kánikulára:
  1. Bizonyított tény, hogy az első hőséghullám sokkal jobban megviseli az ember szervezetét, mint a késöbbiek. Emiatt még jobban és tudatosabban kell magunkra figyelni, így az első tipp a folyadékbevitel! Hiába hallottuk ezerszer, mindig elfelejtjük, aztán jön a fejfájás napközben. A folyadékbevitel nem a sörivást a napon jelenti! Ásványvíz, tea, szénsavmentes löttyök.
  2. Vigyázni a bőrünkre! Ez is egy unalmas mantra, de holnap le kell tudni ülni az irodában és az inget is fel kell venni. Szénnéégett háttal egyik sem fog könnyen menni. Naptej, napkrém, árnyék! Lesz még idő lebarnulni egész nyáron, leégni veszélyes és értelmetlen is.
  3. Gyerek-kutya-állat. Egyik sem bírja és szereti a nagy meleget. Lezárt autóban a napon ne hagyjuk őket, de ilyen melegben még nyitott autóban, az árnyékban sem. Gyerekekre figyelni, nem csak amikor már rosszul van, mert akkor már rég késő. A kutya-macska duónak mindig hagyjunk a szokottnál is több és friss vizet, és ne délután kettőkor vigyük őket körbefutni a Margit-szigetet.
  4. Ne most együnk cigánypecsenyét steakburgonyával, inkább lapozzuk a menüt a könnyebb, több folyadékot tartalmazó ételekre. Egy hideg gyümölcslevessel jobban járunk és a napunkat sem veri ketté.
  5. Melegben mindenki ingerültebb, mi ne legyünk azok. Dugóban az M7-esen, pirosnál a Nagykörúton, inkább csavarjuk följebb a rádiót, mint idegeskedjünk.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.