Három négyzetméteren minden, ami az interneten történt a feltalálása óta

INTERNET
2014 június 10., 11:40

Ha mindig is érdekelt, hogy mi történik az interneten, de eddig egy lakatlan szigeten, vagy egy barlangban éltél, akkor a lexikonok helyett Benjamin Redford monumentális, közösségi rajzát ajánljuk a tisztánlátás érdekében.

A művész a legszakavatottabbakra, vagyis az internet népének fantáziájára bízta azt, hogy mi kerüljön fel az alkotásra. Mindenki, aki szeretett volna hozzátenni, az pénzért cserébe helyet vásárolhatott magának a vásznon, majd megmondhatta, mit rajzoljon rá Redford. És hát atyaég, működtek a fogaskerekek a fejekben.

Internetopia, vagyis az Internet városa
photo_camera Internetopia, vagyis az Internet városa

220 ember tejelt neki, a szokásos kéréseknek mondható macskákon és faszokon kívül pedig meglehetősen fura óhajok is előkerültek:

"Pankrátormeccs egy taco és egy sajt között, amit üzleti ruházatot viselő állatok néznek."

Vagy éppen:

"A Nirvana tagjai egy malac hátán lovagolnak keresztül egy whisky-főzdén, miközben zenét hallgatnak."

A hasonló értelmezhetetlenségekkel teli kép végül 2 X 1,5 méteresre nőtt, és három hónap kitartó rajzolgatás után készült el. A mű digitalizált változatát erre keressétek.

Kellemes görgetést, és ha látnátok valami magyar vonatkozást, ne tartsátok magatokban, én egyelőre se rózsaszín kanapét, se pitypangot, se Schmuck Andort, se játszóteres padon energizáló Lázár Jánost nem találtam.

ötlet innen, képek meg innen

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.