Négy év börtönt kapott Guccifer, aki megismertette velünk George W. Bush festészetét

külföld
2014 június 10., 12:39
comments 24

Négy év börtönre ítélték Marcel Lazar Lehelt, vagy ahogy a világ megismerhette, Guccifert. Az egykorvolt taxisofőr hackerként lett világhírű:

ő törte fel a volt amerikai elnök emailjét és ismertette meg a világot a nyugdíjas éveiben festőként kibontakozó George W. Bush megrázó erejű képeivel.

Neki köszönhetjük, hogy tudunk a fantasztikus fürdőszobaiönarckép-korszakról:

bush_furdoszoba

és általa ismerhettük meg az érlelődő művész ún. macska- és kutyakorszakát is.

bush_kutya bush_macska

Guccifer Bush mellett még Hillary Clinton levelezését is feltörte. Módszere meglepően egyszerű volt, egyben sokat elárul a világ elsőszámú vezetőiről is: jelszavaikat nyilvánosan felkutatható információkból tippelte meg. (Via The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.