Jól gurul a szekér Orbán apukájának

Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek a cége, a Dolomit Kft. növelte bevételét 2013-ban 1,9 milliárd forintra. A vállalatból 2008 óta egymilliárd forint osztalékot szedtek ki, csak tavaly háromszáz milliót, írja a Napi.hu.

A Napi.hu összesítése szerint 2011 óta minden évben több száz millióval nőtt a cég bevétele, a tavalyi nyereség 532 millió volt. 2014-re a cég kétmilliárdos forgalmat, 350 milliós osztalékot tervez. A Dolomit Kft. bányászattal és feldolgozással foglalkozik Gánton, Orbán apja még 1992-ben a privatizáció során szerezte, 2002-től beton- és betonelemgyártással is foglalkoznak. Tavaly 815,7 ezer tonna követ termeltek ki, de a munkának meg van a gyümölcse: az átlag kereset a cégben 504 ezer forint. A vállalatot Orbán apja és tesója ifjabb Győző irányítja.

Orbán Győzőnek még van egy ingatlanos cége is, többek közt övék a alcsúti majorság is, amit Mészáros Lőrinc, leggazdagabb magyar polgármester bérel.

A család legviccesebb tagja lehet Viktor másik testvére Áron, fuvarozó cégének neve:

Ideális Áron Bt.

(Napi.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.