Óriási molylepkék lepték el Malajziát

ÁLLAT
2014 június 11., 19:22
comments 8

Több helyről is jelentették az inváziót, a molylepkék házakat is simán megszállnak, és volt, hogy focimeccset kellett miattuk megszakítani. Akkor több ezer példány érkezett a hatalmas, 16 centiméteres szárnyfesztávolsággal rendelkező fajból a pályához. A Lyssa zampa vagy laoszi barna lepke néven ismert faj példányait múlt hónapban Szingapúrban látták. Ezek a lepkék Dél-Kelet Ázsiában őshonosak.

A biológusok szerint nincs miért aggódni, a lepkék nem támadnak, és kort sem terjesztenek. Csak nagyon nagyok.

Az egy hónappal korábbi felbukkanásukat általános értetlenkedés fogadta a szakértők részéről, a mostani, újabb felbukkanásuk után viszont már biztos, hogy egy új jelenséggel állnak szemben.

Korábban is bukkantak fel néha hasonló lepkék az év más időszakában, de soha nem ennyire sokan, ezért nem okoztak ekkora feltűnést. A molylepkék a fény alapján tájékozódnak, ezért hajlamosak lehetnek városokba kikötni.

photo_camera Wikipedia Commons

A helyiek egyelőre vegyesen reagálnak, voltak, akik közös képeket töltöttek fel a netre, de azért sokan maradtak, akik ijedt szövegeket posztoltak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.