Újabb magyar embercsempész bandát számoltak fel Angliában

bűnügy
2014 június 11., 14:36
comments 8

A bűnszervezet tagjai nőket csaltak Angliába, és ott prostitúcióra kényszerítették őket. Az ügyet a Scotland Yard és a magyar rendőrség közösen göngyölítette fel.

A londoni rendőrség szerdai bejelentése szerint a rajtaütésekben hat személyt fogtak el Londonban és brit fővárostól északkeletre fekvő Peterborough városában. A Scotland Yard gyanúja szerint a társaság száznál több fiatal nőt csalt Angliába. 

A szervezet az általa fenntartott bordélyokat online hirdetési portálokon reklámozta.

A szerda hajnali akció során tizenöt bordélyt számoltak fel a Scotland Yard embercsempészet elleni ügyosztályának nyomozói.

A brit hatóságok gyanúja szerint a szervezet tevékenysége Belgiumra, Ausztriára és Németországra is kiterjedt.

Hosszú ideje folyik vizsgálatsorozat az országban. Ennek részeként januárban már elítéltek egy ugyanilyen módszerekkel dolgozó öttagú társaságot (köztük négy magyart), akik szintén Nagy-Britanniába csaltak és ott prostitúcióra kényszerítettek többtucatnyi fiatal magyar nőt. A magyarokra négy és hat év közötti, a banda egyetlen brit tagjára - az egyik magyar elítélt volt élettársára és 21 hónapos gyermekének édesanyjára - három év szabadságvesztést rótt ki annak idején a brightoni bíróság.

Abban az ügyben a vád szerint a társaság nem egészen két év alatt ötvennél is több lányt csábított munkalehetőség ígéretével Magyarországról Angliába, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

A megtévesztett magyar nőket panziókban, bérelt szálláshelyeken, sőt egyes esetekben a brightoni központtal működő Sussexi Egyetem diákszállásain helyezték el, szintén bordélyokat berendezve ezeken a helyeken. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.