Nincs bizarrabb annál, mint amikor párhuzamosan rendesen és visszafelé vetítik egymásra a Ragyogást

FILM
2014 június 13., 14:59
comments 16

A filmes témákban mindig nagyszerű Prizma írt arról, hogy az Egyesült Államokban évek óta vetítik néhol úgy Kubrick mesterművét, hogy két kópiát indítanak el egyszerre. Az egyiket rendesen, az elejéről kezdve, a másikat pedig visszafelé. Számomra a film a mai napig az egyik legijesztőbb alkotás, amit valaha láttam, és egyelőre elgondolni se nagyon tudom, milyen élmény lehet ezt így végignézni moziban. Mindenesetre óriási lenne kipróbálni.

Sok fontos olyan jelenet, amikor a párhuzamosan futó filmek egy ikonikus pillanatban érnek össze, ezen a Tumblr-n vannak összegyűjtve. A fenti videó pedig csak részlet sajnos, és nem az egész film, oda-vissza. De ilyesmi képekre kell számítani:

ragyogás

ragyogás3

ragyogás4

Ez pedig a jelenet, amikor a két kópia összeér, pont a film felénél. Mi más is történne rajta:

ragyogás2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.