Ez a 27 éves nő lett a rettegett mexikói kivégzőosztag vezetője

bűnügy
2014 június 12., 22:17
comments 73

Claudia Ochoa Felix a mexikói webkettő új sztárja. Pár nap alatt lett százezer követője a Twitteren, a Facebookon is követik vagy 90 ezren. Ezt részben magyarázhatja, hogy az überceleb Kanyené Kim Kardashian kiköpött mása.

photo_camera Egy igazi, kimkardashiani értelemben vett seggszelfi.

Részben.

Mert bár korábban is követték pár tízezren, igazán híres akkor lett, amikor elterjedt róla, hogy ő

La Emperatriz de los Antrax

vagyis ő a rettegett mexikói drogkartell, a Sinaloa kivégzőosztagának, a lépfene vírusáról elnevezett Antraxnak az új főnökasszonya.

claudia_felix_ochoa4

Az Antrax előző vezérét, Jose Rodrigo Arechiga Gamboát, vagyis El Chino Antraxot nemrég tartóztatták le Amszterdamban. Chino bukását amúgy pont a közösségi média okozta. Gengszter létére ugyanis intenzíven használta a Twittert és az Instagramot, rendszeresen posztolt magáról képeket fegyverekkel, hírességekkel.

Chino ugyan óvatos duhaj volt, a képekről rendszerint levágta a fejét vagy elhomályosította arcát - még azon is, amin Paris Hiltonnal szelfizett -, de így is sok árulkodó jelet hagyott maga után. Az amerikai hatóságok a Twittere alapján tudták róla, hogy szeret utazgatni, és a Twitteren közölte azt a képet is, amin látszott az a halálfejes gyűrű, ami végül az amszterdami reptéren lebuktatta.

De térjünk vissza a Kardashian-hasonmás Claudiához. A háromgyerekes édesanya gyermekeinek apja a Sinaloa egyik ismert alvezére, El Chavo Felix. A pár 2011-ben szakított, Claudia ezután egy másik gengszterrel, a börtönből frissen szabadult Dorian Trinidad Leon Angulóval állt össze. De Angulo egy autóbalesetben életét vesztette, így kötött ki az amszterdami reptéren végül lebuktatott El Chino mellett.

Mármint a pletykák szerint vannak együtt, mert ő maga tagadja a kapcsolatot. Vagy mi. A Daily Beastnek azt mondta:

"Semmilyen kapcsolatom nincs Arechiga úrral. Csak barátok vagyunk, ennyi!"

De a képek, amiket posztolt, arról árulkodnak, hogy a kartellekhez baráti kapcsolatoknál több is köti. Ez a kép, amin egyik fiát pénzbe takarja, még sima nagyzolásnak is mondható.

photo_camera Egy azóta már törölt kép Claudia twitteréről.

De itt például egy rózsaszínre kosztumizált AK-47-essel lövöldözik, aminek a tárját fekete halálfej díszíti.

claudia_felix_ochoa1

claudia_felix_ochoa6

Pont olyan, amilyen halálfejek díszítik azt az arannyal és ezüsttel berakott gépfegyvert, amit El Chino Serafin Zambadától, a Sinaloa vezérének egyik fiától kapott születésnapjára.

A nagylelkű ajándékozó Serafin amúgy maga is hatalmas rajongója a közösségi médiának. Ő már nem olyan óvatos, mint El Chino: minden álcázás nélkül vidáman pózól kibelezett spiclik társaságában, de van olyan képe is, amin maszkos fegyveresek társaságában vesz körbe egy fiatal nőt, akit besúgással gyanúsítottak. A képhez annyit írt, hogy legközelebb már fej nélkül köphet csak, miután El Chino levágja.

Mellékszáll, de El Chino ellen az egyik koronatanú amúgy a spicligyűlölő Serafin fivére, Vicente Zambada lehet.

El Chino elfogása után történt egysmás. Május 6-án fegyveresek elraboltak egy nőt Culiacanban. Yuriana Castillo maga is pont úgy nézett ki, mint Kim Kardashian, ezért elterjedt, hogy a célpont valójában Ochoa Felix lehetett. Vagy pont ellenkezőleg: mint kiderült, Castillo szintén El Chino barátnője volt. A holttestét másnap egy iskola mögött találták meg. Elrablói megkínozták és felakasztották.

photo_camera Az elmaradhatatlan duckface

A véletlenszerű egybeesés hírére felbolydult a mexikói sajtó, ahol azóta terjed, hogy Felix Ochoa örökölhette meg El Chinótól az Antrax vezetését. (Via The Daily Beast, The Daily Mail, Claudia Felix Ochoa hivatalos Facebook-oldala)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.