131 tonna fémet foglalt le a NAV

bűnügy
2014 június 14., 06:32
comments 8

18 illegális fémtelepet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Budapesten és Pest megyében. Az új, március óta hatályos fémtörvény rendelkezéseinek betartását ellenőrző akcióban a hatóság 131 tonna fémet foglalt le.

A hatóság ellenőrizte a magánszemélyek által saját ingatlanukon kitermelt fémek leadását és a mennyiségi korlátok betartását, és az ún. érzékeny anyagok (vezetékek, sínek, csatornafedelek) leadását és értékesítését.

A pénzügyőrök a 274 ellenőrzés több mint 41 százalékánál derítettek fel jogsértést, és a szabálytalankodókra összesen 36 millió forint bírságot szabtak ki. A NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága illetékességi területén működő 187 fémkereskedőből 17 engedélyét vonták vissza, miután az nem felelt meg az új szabályozásnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.