Jobbikosok vonulgattak a miskolci romagettóban

POLITIKA
2014 június 14., 15:20

Ötven jobbikos vonult be szombat délelőtt a számozott utcáknak nevezett miskolci gettóba. A jobbikosok felbukkanása riadalmat keltett a környék cigány lakóiban, akik riasztották is a Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottságot.

A számozott utcák az a városrész, aminek a lakóit a miskolci önkormányzat szíve szerint kitelepítené, ezért a parlamenti választások előtt el is fogadtak egy rendeletet, amely szerint az ittlakók kétmillió forintot kapnak, ha elköltöznek Miskolcról.

Azóta az önkormányzati rendészet rendszeresen, átlag kéthetente tart "területbejárásokat". Ennek a lényege a tapasztalatok szerint szimplán a zaklatás: rendszerint csak a telep lakóinak a lakcímkártyáit ellenőrzik.

Most ötven jobbikos, köztük Zagyva György Gyula vonult végig a telepen. Állítólag egy drogdílert kerestek, emiatt a rendőröket is riasztották.

A rendőrség szerint viszont semmi ilyesmiről nem volt szó. Szerintük a Jobbik helyi képviselője, Jakab Péter tartott sajtótájékoztatót, a rendőrök csak ezt biztosították. Annyi tény, hogy miután a jobbikosok és a velük szemben kiérkező jogvédők is szétoszlottak, pár roma aktivistát igazoltattak. (Via RSKNépszabadság, Hír24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.