Obama indián rezervátumban járt

külföld
2014 június 14., 04:23
comments 2

Mióta elnök, Barack Obama most először látogatott indián rezervátumba. Pénteken a Standing Rock sziú rezervátumot kereste fel a feleségével.

Barack Obama törzsfőnökökkel és fiatalokkal találkozott, és elsősorban az őslakosok leszármazottainak mindennapi életében felmerülő kihívásokról tájékozódott – közölte a Fehér Ház, ami szerint Obama több új kezdeményezést is tervez az indiánok helyzetének javítására, mindenekelőtt az oktatás területén.

Obama elnökjelöltként járt a varjú indiánoknál Montanában, és a törzs tiszteletbeli tagjává fogadták. Hivatalba lépése óta minden évben találkozik törzsfőnökökkel a Fehér Házban. Célja az indiánok gazdasági helyzetének, egészségügyi ellátásának javítása, és több esély teremtése az oktatásban és a munkában.

Az indiánok többsége egyébként hagyományosan ellenséges a szövetségi kormányzattal. Az ittenieknek az indián kaszinó ellenére a 40 százaléka szegénységben él, kétharmaduk munkanélküli, és nagy a bűnözés, sok a nemi erőszak. (MTI, Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.