Obama indián rezervátumban járt

2014 június 14., szombat 4:23
2

Mióta elnök, Barack Obama most először látogatott indián rezervátumba. Pénteken a Standing Rock sziú rezervátumot kereste fel a feleségével.

Barack Obama törzsfőnökökkel és fiatalokkal találkozott, és elsősorban az őslakosok leszármazottainak mindennapi életében felmerülő kihívásokról tájékozódott – közölte a Fehér Ház, ami szerint Obama több új kezdeményezést is tervez az indiánok helyzetének javítására, mindenekelőtt az oktatás területén.

Obama elnökjelöltként járt a varjú indiánoknál Montanában, és a törzs tiszteletbeli tagjává fogadták. Hivatalba lépése óta minden évben találkozik törzsfőnökökkel a Fehér Házban. Célja az indiánok gazdasági helyzetének, egészségügyi ellátásának javítása, és több esély teremtése az oktatásban és a munkában.

Az indiánok többsége egyébként hagyományosan ellenséges a szövetségi kormányzattal. Az ittenieknek az indián kaszinó ellenére a 40 százaléka szegénységben él, kétharmaduk munkanélküli, és nagy a bűnözés, sok a nemi erőszak. (MTI, Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt