Ingyenes terhességi teszteket raknak alaszkai kocsmákba

Egészségügy
2014 június 15., 18:40
comments 4

Az alaszkai egyetem vezetésével indul az állami finanszírozású program, aminek keretében 20 kocsma és étterem mosdójában fognak elhelyezni ingyenes teszteket.

Az összesen 400 ezer dolláros keretből két évig tervezik futtatni a programot, és azt várják tőle, hogy sikerül visszaszorítani a magzati alkohol-szindrómás eseteket. Ezekből ugyanis messze Alaszkában van a legtöbb az egész Egyesült Államokban. A program kiötlői sem hisznek abban, hogy a krónikus alkoholistákat meg tudják szólítani ezzel az eszközzel. A céljuk az, hogy minél több nő minél előbb megtudhassa, hogy teherbe esett-e, és ennek megfelelően cselekedhessen.

A magzati alkohol-szindróma lényege, hogy a terhesség alatt a magzat minden anyaggal találkozik, amit anyja elfogyaszt, a magzati szervezet pedig még nem rendelkezik olyan enzimmel, ami képes lenne az alkohol lebontására, ezért az mennyiségtől függően persze, de akár károsíthatja az idegrendszerét is. (TIME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.