Áder János nem talált alkotmányosan aggályos dolgokat az új önkormányzati választási törvényben

politika
2014 június 17., 09:22
comments 51

Ellenvetés nélkül aláírta az új önkormányzati választási törvényt Áder János köztársasági elnök. Neki funkciójából adódóan lett volna lehetősége megvizsgáltatni, hogy ugyan nem alkotmányellenes-e az új törvény, de nem tette meg.

Pedig valószínűleg az. Legalábbis az alkotmány alapján a választási rendszer nem lehet aránytalan - márpedig a Fidesz új rendszerében 140 ezer újbudai szavazata pont annyit ér, mint 25 ezer I. kerületi polgáré. Az új rendszerben ugyanis a fővárosi közgyűlésbe nem közvetlenül választanak képviselőket a fővárosiak, hanem a kerületi polgármesterek ülhetnek majd be. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.