Ha már hungarikum: Pálinka-feature a New York Timesban!

Az Egyesült Államokig is eljutott a nagy magyar alkoholista szabadságharc, vagyis a pálinkafőzés dekriminalizálásának a híre. A New York Times helyszíni riportban számol be róla, mekkora sikert aratott Magyarországon Orbán Viktor pálinkafőzős szabadságharca, legyen bármilyen ellentmondásos ötlet Európa egyik legalkoholistább országában megengedni az embereknek, hogy évi ötven liter töményszeszt adómentesen főzzenek maguknak.

A cikkben megemlítik, hogy mindez persze teljesen ellentétes az EU vonatkozó szabályaival, amelyek az előállítás körülményeitől és a fogyasztás helyétől függetlenül minden szeszesitalt kötelezően adóztatnának.

De kitér a cikk magára az italra is, amit egyrészt gyümölcsből készült moonshine-nak nevez. Ami nem túl hízelgő, tekintve, hogy Amerikában az alkoholtilalom idején kotyvasztott szeszeket nevezik moonshine-nak. A hatását pedig egy jól sikerült arcbaveréshez hasonlítja. A teljes cikk itt. (A címlapképet a palinakfozo-gep.hu-ról szedtem)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.