Ha már hungarikum: Pálinka-feature a New York Timesban!

politika
2014 június 17., 08:18
comments 35

Az Egyesült Államokig is eljutott a nagy magyar alkoholista szabadságharc, vagyis a pálinkafőzés dekriminalizálásának a híre. A New York Times helyszíni riportban számol be róla, mekkora sikert aratott Magyarországon Orbán Viktor pálinkafőzős szabadságharca, legyen bármilyen ellentmondásos ötlet Európa egyik legalkoholistább országában megengedni az embereknek, hogy évi ötven liter töményszeszt adómentesen főzzenek maguknak.

A cikkben megemlítik, hogy mindez persze teljesen ellentétes az EU vonatkozó szabályaival, amelyek az előállítás körülményeitől és a fogyasztás helyétől függetlenül minden szeszesitalt kötelezően adóztatnának.

De kitér a cikk magára az italra is, amit egyrészt gyümölcsből készült moonshine-nak nevez. Ami nem túl hízelgő, tekintve, hogy Amerikában az alkoholtilalom idején kotyvasztott szeszeket nevezik moonshine-nak. A hatását pedig egy jól sikerült arcbaveréshez hasonlítja. A teljes cikk itt. (A címlapképet a palinakfozo-gep.hu-ról szedtem)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.