Orbán a maga kellemetlenül kelet-európai stílusában udvarolgat Merkelnek

POLITIKA
2014 június 17., 05:50

Kész szerencse, hogy Angela Merkel vezeti a német kormányt, jelentette ki Orbán Viktor a Bildnek adott interjújában. Azért szerencse, mert Merkel

"női módon erős", és míg a férfiak ordítanak, a nők nem kiabálnak, "mégis legtöbbször az történik, amit ők akarnak".

Udvarolt a maga prefeminista kelet-európai macsóparaszt stílusában a miniszterelnök. Amire aztán még rátett egy lapáttal, amikor arról beszélt, hogy a bevándorlás helyett ő a "férfi és nő gyermeket nemző házasságára" törekszik.

Persze mondott ennél jobbat is. A magyar kormánypropagandában közszolgálati televízióban már A Magyar Függetlenség Napjaként emlegetett 1989. június 16-i újratemetések 25. évfordulóján arról beszélt, hogy Európa jelenleg nem képes érvényesíteni saját érdekeit a saját földrészén, és ha nem volna Németország, akkor már "a hidegháború kellős közepén lennénk".

Valószínűleg itt arra próbált utalni, hogy az Oroszországgal igen intenzíven bizniszelő németek miatt nem lépett fel keményebben Európa az Ukrajnát fenyegető Oroszországgal szemben, ergo Orbán szerint az európai érdek

nem az, hogy Oroszország ne szállhasson csak úgy meg szomszédos országokat, hanem hogy békében üzletelgethessünk mindenféle diktátorokkal.

Utána még dícsérte magát az "államilag támogatott munkahelyek", magyarán a közmunkaprogram megteremtéséért és azért az ötletéért, hogy majd az állam mondja meg, mennyibe kerüljön az energia. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.