A rendőrség tanácsokat adott időseknek, hogy ne legyenek hiszékenyek

bűnügy
2014 június 18., 13:50
comments 20

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat által működtetett Idősek Otthonát látogatta meg Varga Sándor főhadnagy, aki hasznos tanácsokkal látta el az időseket. Ez a police.hu-ra feltöltött zavarba ejtően megkomponált videó örökítette meg a látogatást:

Mint mondta, a csalók, akik jellemzően 10 és 16 óra között jelentkeznek, amikor az idősebbek egyedül tartózkodnak a lakásban, és általában unokára hivatkozva csalnak ki pénzt tőlük. A főhadnagy jó tanácsai:

  1. Ha ismeretlen személy pénzt kér, először mindenképpen hívják fel azt a rokonukat, akikre hivatkozik.
  2. Csak azt engedjék be lakásukba, akinek személyazonosságáról hitelt érdemlően meggyőződtek, és idegeneknek ne adjanak át pénzt vagy értéket.
  3. Ha az idegen fenyegetően lép fel, vagy biztonságukat veszélyeztetik, hívják a rendőrséget!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.