Megkérték a BGF-es tanárt, hogy ne használja el nem ismert PhD-jét

2014 június 18., szerda 9:36
36

A magyar főiskolai vezetők és oktatók kétes értékű okleveleiről tegnap írtunk hosszan.

A posztban említettük például Endrődyné Bató Évát, a Budapesti Gazdasági Főiskola kereskedelmi szakának adjunktusát, aki önéletrajzában is szerepeltette Magyarországon el nem ismert PhD fokozatát.

Úgy tűnik, hogy a főiskola nem vette jó néven, hogy oktatójuk ilyen el nem ismert tudományos címet használ, és levetették vele önéletrajzából.

Már nem doktor az adjunktus asszony.

A 444-nek küldött levelükben ezt írták:

"Endrődyné Bató Éva a Budapesti Gazdasági Főiskola adjunktusaként dolgozik, munkakörének betöltéséhez tudományos fokozatra nincs szükség.

Adjunktus Asszony az International University of Fundamental Studies-on szerzett PhD fokozatáról tájékoztatta a BGF-et, a Főiskola pedig - ahogy minden, nem a magyar oktatási rendszerben akkreditált végzettség esetén is teszi - kérte annak honosíttatását. A honosíttatás megtörténtéig a végzettséget a BGF sem ismeri el. A BGF vezetése kérte Adjunktus Asszonyt, hogy a félreértések elkerülése érdekében a BGF honlapján található önéletrajzában az akkreditációig a szóban forgó végzettséget ne tüntesse fel."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt