A budapestiek negyede engedélyezné a marihuánát

Budapesten a 18-29 éves korosztály a legengedékenyebb: ennek a korosztálynak több mint harmada, pontosan 35 százaléka nem büntetné a könnyű drogok használatát, írja a Republikon Intézet most megjelent jelentése.

Az összes fővárosi esetében ez az arány 23 százalék, vagyis életkortól függetlenül nagyjából minden negyedik Budapesti dekriminalizáció-párti.

Forrás: Republikon Intézet

A melegházasság esetében a fővárosi  18-29 évesek még megengedőbbek: 47 százalékuk támogatja, hogy az azonos neműek összeházasodhassanak, amit egyébként kortól függetlenül az összes Budapesti nagyjából harmada támogat.

Forrás: Republikon Intézet

Ami a válaszadók pártpreferenciáit illeti, látható, hogy drogügyben az LMP és az Együtt-PM támogatói a legengedékenyebbek: csak 54-54 százalékuk támogatja a könnyű drogok használatának további büntetését, szemben a fideszesek és a jobbikosok 75, illetve az MSZP-sek 71 százalékával.

Forrás: Republikon Intézet

Az azonos neműek házasságáról a DK-szavazók körében kialakult az abszolút többség: 53 százalákuk melegházasságpárti, de az Együtt-PM-eseknek is majdnem a fele támogatja a melegházasságot. Érdemes elolvasni az egész jelentést és böngészni a grafikonokat: az például egészen meglepő, hogy a budapesti jobbikosok ugyanolyan arányban ellenzik a melegházasságot, mint amilyen arányban az MSZP-sek elutasítják a marihuánát.

Forrás: Republikon Intézet

További részletek a Republikon Intézet jelentésében.