Dinnyebuzik, riadó: másfél hét múlva szezon!

gasztronómia
2014 június 19., 10:41
comments 24

Eleve jó hír, hogy 5-10 százalékkal több dinnye lesz idén, mint tavaly. Még jobb hír, hogy az első dinnyeszállítmányok már július első hetében megérkeznek Baranyából, ahol legelőször beérik a dinnye, aztán jön Békés, Tolna, Heves és a Hajdúság, augusztus végén pedig Szabolcs.

És a legeslegjobb hír: Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke szerint az utóbbi évek legjobb minősége várható, már ha az átlagosnak megfelelő marad az időjárás, írja az MTI.

Itt ragadom meg az alkalmat arra, hogy felhívjam az érdekeltek, a termesztők, a nagy-és kiskereskedők, illetve természetesen a Dinnyetermelők Országos Egyesületének figyelmét arra, hogy a rendes, sötétzöld héjú, kis magvú dinnyét legyenek szívesek kultiválni, vagyis ezt, amiről már képet is alig találni:

photo_camera Forrás: biokert.network.hu

És ne pedig a dinnyének csúfolt, vadmalac kinézetű mutáns hibridet, vagyis ezt:

dinnye2

Kösz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.