Felavatták Dánia első nagymecsetjét

külföld
2014 június 19., 17:53
comments 51

Sokan kritizálták az építkezést, ők attól tartanak, hogy a Dániában élő 200 ezer muszlim a Katarban uralkodó konzervatív szunnita iszlám befolyása alá kerülhet. A húsz millió euróból épült mecsethez egy húsz méter magas minaret is tartozik. Sem a miniszterelnök, sem a dán királyi család nem ment el a a koppenhágai Norrebro városrészben emelt mecset csütörtöki megnyitó ünnepségére.

photo_camera AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / THOMAS LEKFELD

A dán iszlamista tanács szóvivője, Mohamed al-Majmúni kijelentette, hogy nem érinti őket Katar politikája, és elmondta, az arab állam pénze

nagylelkű adomány, amellyel semmilyen követelés nem járt együtt.

photo_camera AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / THOMAS LEKFELDT

Al-Majmúni hozzátette, hogy dán iszlamista tanács többek között szeretné lebeszélni a fiatal dán muzulmánokat arról, hogy Szíriába menjenek harcolni. A mecset egy 6700 négyzetméter nagyságú kulturális központ része, amely egyebek között egy tévéstúdiónak és egy sportcsarnoknak is otthont ad. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.